Mòbils high tech, vides low cost

Taller

Descripció:
A partir del documental Blood in the mobile i d’altres audiovisuals elaborats en la campanya #ConflictMinerals de Justícia i Pau, s’aborda la problemàtica de l’explotació dels recursos naturals i especialment l’extracció de minerals, la seva relació amb els conflictes armats i les noves tecnologies, concretament amb la telefonia mòbil, la responsabilitat de les empreses i les nostres pautes de consum.
A més del visionat i el debat posterior, els elements clau del taller són les accions concretes de denúncia que els i les participants poden desenvolupar.

Format:
L’activitat consta de dues parts. Durant la primera part, que té per objectiu desenvolupar els continguts, es visionarà un documental sobre el tema i es lliurarà a l’alumnat un dossier amb informació més detallada perquè pugui fer un treball de reflexió en grups. En la segona part es vol donar a conèixer quines són les alternatives o possibles propostes de solució al problema treballat; quines són les implicacions d’empreses, governs i consumidors/es i, en darrer lloc, implicar els i les participants en el procés de denúncia activa i participativa.
L’activitat promou el treball en grup a través de 4 eixos temàtics: Àfrica, colonitzacions, recursos naturals i conflictes armats.

Edat: s’aconsella a partir dels 12 anys i preferentment d’edats o perfils similars.

Durada: 120 minuts.

Espai: és necessària una aula amb equip audiovisual, ordinador, accés a internet i equip de projecció.

Valor afegit: Les persones participants generen accions concretes de denúncia per a la difusió posterior.

Per saber-ne més, feu clic aquí o contacteu amb premsa@justiciaipau.org.

Taller realitzat en col·laboració amb Solidaritat Castelldefels Kasando