#ConflictMinerals és una campanya de Justícia i Pau per donar a conèixer la relació que hi ha entre els productes tecnològics i els conflictes armats i violacions de drets humans als països on s’extreuen els minerals necessaris per a la seva fabricació.

Objectius

TRENCAR EL VINCLE

Impedir que els grups armats de zones en guerra es financin amb el comerç de minerals utilitzats per a la nostra tecnologia. Volem aconseguir trencar el vincle entre els nostres aparells i els #ConflictMinerals.

CANVIAR EL MODEL DE CONSUM

Donar veu i informar sobre les connexions entre el model de consum imperant i la perpetuació de la vulneració dels drets humans en l’extracció dels #ConflictMinerals són claus per a fer-ho. Per assolir aquest objectiu, la campanya treballa en diferents línies.

Línies d’actuació

Cooperació

Actualment col·laborem amb tres entitats de la província del Kivu Nord amb l’objectiu de finançar projectes de diferent naturalesa orientats a la defensa dels drets dels col·lectius més vulnerables de la seva població.

Incidència política

Treballem en la incidència política davant el govern espanyol, les institucions europees i altres autoritats a favor de la correcta aplicació de la normativa europea en matèria de #ConflictMinerals.

Sensibilització

La producció massiva de béns de consum pot generar impactes negatius per a la natura i les poblacions més vulnerables. Difonem informació sobre les conseqüències de l’extracció sense regulació dels recursos naturals i les resistències que provoca.

Qui som?

La campanya #ConflictMinerals està liderada per Justícia i Pau Barcelona i compta amb l’associació de les següents entitats: