Esclaus del mòbil. Vides en joc

Joc de rol

Descripció:
Aquesta activitat és un joc de rol que té l’objectiu de sensibilitzar sobre l’espoli dels recursos naturals a la República Democràtica del Congo com a conseqüència del nostre model de consum, concretament sobre l’extracció del coltan, necessari per a la fabricació dels productes electrònics.
Els i les participants adopten el rol d’un dels actors que intervenen en una realitat tan complexa com és aquesta, i han d’assumir les conseqüències de les seves pròpies decisions, però també les de la resta d’equips.

Format:
L’activitat consta de dues parts: un joc de rol i la reflexió posterior. En la primera part, el joc està format per 25 proves en format audiovisual en què els i les participants juguen per equips. Entre d’altres, responen a preguntes sobre la temàtica, negocien amb altres participants i responen a situacions basades en fets reals. En la segona part es recullen les conclusions i reflexions de les decisions preses i les situacions viscudes.

Edat: de 14 a 20 anys.

Durada: 120 minuts.

Espai: és necessària una aula amb equip audiovisual, ordinador, accés a internet i equip de projecció.

Valor afegit: L’activitat, de format molt dinàmic i entretingut, reuneix continguts que entronquen amb múltiples continguts: història, geografia, ètica, economia, etc.

Per saber-ne més, feu clic aquí o contacteu amb premsa@justiciaipau.org.