Continua la campanya #ConflictMinerals
Justícia i Pau, juntament amb La Bretxa, presenta novament un projecte per donar continuïtat a la campanya #ConflictMinerals que va començar l’any 2014 amb l’objectiu de donar a conèixer la relació que hi ha entre els productes tecnològics i els conflictes armats i violacions de drets humans als països on s’extreuen els minerals necessaris per a la seva fabricació. Actualment estem a la recerca de recursos, tant públics com privats, per poder tirar endavant aquest nou projecte.
Durant l’any 2016 hem treballat amb entitats de la RD Congo que es dediquen a vetllar pels drets de la població del seu país mitjançant formacions, emissions de ràdio i incidència política amb les autoritats locals, regionals i nacionals. A més, hem continuat impartint xerrades, conferències i tallers per tot el territori català. També hem fet incidència política a nivell tant estatal com comunitari, assistint a reunions i conferències a Madrid i Brussel·les per aconseguir les millors condicions per la regulació europea sobre minerals de conflicte.
A aquest respecte, com vam anunciar, la Unió Europea va aprovar el mes de març el “Reglament pel qual s’estableixen obligacions en matèria de diligència deguda en la cadena de subministrament pel que fa als importadors de la Unió d’estany, tàntal i tungstè, els seus minerals i or originaris de zones de conflicte o d’alt risc”.
El nou projecte, que s’iniciarà a finals d’any, pretén donar continuïtat a la campanya amb l’objectiu que les mesures que la UE adopti per a que la implementació del Reglament tingui un efecte positiu en la RDC siguin el més beneficioses possibles per a la seva població.
Per això, el projecte té una triple vessant d’actuació:
- Enfortir la xarxa d’entitats locals de la RDC. Per això, seguirem treballant en col·laboració amb entitats congoleses per vetllar pels drets de la població parant atenció especialment als sectors més vulnerables: dones, infants i miners, així com mantenint les activitats que les entitats han encetat durant aquest any.
- Fer incidència política a Catalunya, Espanya i Europa, per assegurar-se que les mesures d’acompanyament que aprovi el Parlament Europeu tinguin un impacte profitós i eficient per a la població.
- Seguir impartint xerrades, tallers i conferències a escoles i entitats, així com difonent missatges de conscienciació i treballant en xarxa amb altres entitats i organitzacions.
La continuïtat d’aquesta campanya depèn del finançament públic i/o privat que s’aconsegueixi.
Si vols sumar-te a la campanya i col·laborar amb l’entitat, fes clic aquí.