Els #ConflictMinerals al llarg de la història

Històricament molts pobles han mantingut una relació d’equilibri sostenible amb el planeta sense provocar-hi alteracions mediambientals. La cronologia “Els minerals i la història de la humanitat” expressa gràficament alguns esdeveniments històrics que han caracteritzat la relació de la nostra civilització amb el planeta i amb altres pobles: l’extractivisme i la lluita pels recursos naturals.

Els minerals i la història de la humanitat

En el cas de la línia del temps es destaca l’extracció d’alguns minerals estratègics a l’est de la R.D. Congo, perquè sota el relat d’innovació i creativitat dels aparells d’alta tecnologia utilitzats diàriament, s’amaga una realitat de violència i explotació humana. I uns fets i altres estan estretament relacionats.

Fets succeïts a la República Democràtica del Congo

Fets o situacions que s’han donat a la resta del món

més info

Els esdeveniments marcats al timeline en color vermell fan referència a fets succeïts a la República Democràtica del Congo. Els esdeveniments marcats en groc indiquen fets o situacions que s’han donat a la resta del món. Fixa’t en la seva temporalitat. Tots són causa o conseqüència dels altres.

Els fets que sobresurten del timeline són els que van ocórrer en un any concret. Els que estan integrats dins el timeline fan referència a situacions que es van prolongar en el temps, és a dir, a períodes de temps. Si cliques sobre tots ells, es desplegarà més informació.

Utilitza el o el per fer més ample o estret el timeline, i, si vols llegir tota la informació de manera cronològica, fes ús de les fletxes laterals.