Manifest

Manifest

#ConflictMinerals és una campanya de Justícia i Pau per donar a conèixer la relació que hi ha entre els productes tecnològics i els conflictes armats i violacions de drets humans als països on s’extreuen els minerals necessaris per a la seva fabricació.

Informar i actuar per aturar els #ConflictMinerals

Volem impedir que els grups armats de zones en guerra es financiïn amb el comerç de minerals utilitzats per a la nostra tecnologia. Volem aconseguir trencar el vincle entre els nostres aparells i els #ConflictMinerals.

Donar veu i informar sobre les connexions entre el model de consum imperant i la perpetuació de la vulneració dels drets humans en l’extracció dels #ConflictMinerals són claus per a fer-ho.

Per assolir aquest objectiu, la campanya treballa en diferents línies.

  • La incidència política davant el govern espanyol i les institucions europees i altres autoritats a favor d’una llei que obligui a les empreses a aprovisionar-se de minerals de forma responsable.
  • Sensibilització i mobilització de la ciutadania a favor del consum responsable i del respecte als drets humans.
  • Investigació a les zones d’extracció dels #ConflictMinerals i informació sobre les problemàtiques generades de l’extracció d’quests minerals des del terreny.

Amb aquest objectiu, aquest espai web recull les dades i informacions més actualitzades sobre les problemàtiques generades pels #ConflictMinerals arreu del món. També realitzem un seguiment dels processos polítics a nivell mundial que influeixen a l’objectiu d’acabar amb  aquests vincles i presentem de forma actualitzada tot el seguit de mecanismes que existeixen a nivell global a l’abast de tothom per acabar amb aquestes problemàtiques.

#ConflictMinerals és un espai d’informació, reflexió, debat i empoderament col·lectiu per aconseguir acabar amb les vulneracions de drets humans i conflictes perpetuats amb el nostre consum.

Què pots fer tu?
Suma’t a la campanya!
A #ConflictMinerals podràs trobar propostes i accions per tal d’aconseguir que les nostres reivindicacions tinguin la incidència necessària per evitar que els minerals utilitzats per fabricar els nostres aparells tecnològics provinguin de la vulneració de drets humans i conflictes.
Segueix-nos aquí i a les nostres xarxes socials per tal d’informar-te i participar a canviar aquesta situació.