#ConnectCongo

.L’estiu de 2015, la periodista Gemma Parellada (@Gemma_Parellada) i la investigadora Carme Altayó (@caltayom) varen viatjar a la R.D. Congo, des d’on van informar-nos sobre la situació que s’està vivint a les localitats mineres i les opinions de les persones que extreuen, transporten o comercialitzen aquests minerals sospitosos d’alimentar la guerra.

Justícia i Pau i altres entitats associades vàrem engegar la campanya #ConnectCongo a les xarxes socials, des d’on es van poder seguir les cròniques d’aquest viatge #ConnectCongo, publicades a la web de Justícia i Pau.

Aquestes cròniques relaten el viatge     que la periodista Gemma Parellada va fer el mes de juliol de 2015 a la RD. Congo per realitzar el reportatge “La guerra pels minerals maleïts”, publicat al dossier Planeta del Diari Ara i la seva versió audiovisual, que va ser emesa dimarts 13 d’octubre al programa Món 324 (canal 3/24) i a TV3 en un programa sobre la responsabilitat de les multinacionals en els conflictes.

El treball periodístic de Parellada va poder realitzar-se gràcies al fet que va ser becat per DevReporter dins del marc de #DevReporterGrant, que atorga beques d’un màxim de 5.000 euros per projecte que se centri en la col·laboració entre organitzacions i periodistes que tractin temàtiques relacionades amb la cooperació al desenvolupament i la solidaritat internacional.

La feina de la Gemma Parellada ha estat guanyadora del I Premi DevReporter.

CRÒNIQUES #CONNECTCONGO