Col·laboracions

Col·laboracions

La campanya #ConflictMinerals està liderada per Justícia i Pau Barcelona i compta amb l’associació de les següents entitats:

Solidaritat Castelldefels-Kasando
La Bretxa
Justice et Paix francòfona de Bèlgica
Groupe d’Associations de Defense des Droits de l’Homme et de La Paix (GADHOP), amb seu al Kivu Nord (R.D. Congo).
Femmes Juristes pour les Droits de la Femme et de l’Enfant (FJDF), amb seu al Kivu Nord (R.D. Congo).
Commission Diocesaine Justice et Paix Butembo – Beni, amb seu al Kivu Nord (R.D. Congo).

  • En l’àmbit català, Justícia i Pau forma part la Xarxa d’Entitats per la República Democràtica del Congo des de la seva fundació i treballa coordinadament amb la resta de membres de la xarxa per a la sensibilització ciutadana i incidència política amb l’objectiu final d’aturar la violència a la R.D. Congo.
  • En l’àmbit estatal, les accions de la campanya són coordinades amb les organitzacions ALBOAN, REDES, Amnistia Internacional d’Espanya i la Comisión General de Justicia y Paz.
  • En l’àmbit europeu, Justícia i Pau forma part d’un grup ampli d’entitats que treballa en la incidència a les institucions europees i la sensibilització de la població.


Per una banda, aquesta campanya no seria possible sense el suport econòmic de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament. Per altra banda, per tal de realitzar la campanya sobre el terreny, la Gemma Parellada i Justícia i Pau, becats per DevReporter dins del marc de #DevReporterGrant, varem poder realitzar el treball periodístic #ConnectCongo. El resultat d’aquesta feina va ser el documental a TV3 en el
 programa sobre la responsabilitat de les multinacionals en els conflictes i el reportatge “La guerra pels minerals maleïts” publicat al dossier Planeta del Diari Ara de Gemma Parellada, guanyador del I Premis DevReporter.

Finalment, cal destacar que la campanya ha rebut també suport i fons de l’Institut Català Internacional per a la Pau (ICIP).