Actes i jornades

Actes i jornades

El preu del nostre consum: explotació humana i devastació ambiental

L’objectiu de la jornada és fer una anàlisi des d’una perspectiva global del model socioeconòmic actual, basat en la sobreexplotació de recursos i persones, que genera la degradació d’ecosistemes, desigualtats socials insostenibles i tot tipus de vulneració de drets humans i conflictes socials i polítics.

La jornada començarà amb una taula rodona que abordarà la problemàtica des de tres punts de vista diferents i complementaris:

  • Marta Conde, membre de l’ICTA (UAB). CAUSES.
  • Abbé Aurélien Rukwata, director de Justice et Paix de Butembo-Beni (RDC). CONSEQÜÈNCIES. Intervenció amb intèrpret.
  • José Eizaguirre, expert en ecologia, consum i estils de vida alternatius. ALTERNATIVES.

La moderació anirà a càrrec d’Arcadi Oliveres, ex president de Justícia i Pau Barcelona.

Després de la taula rodona hi haurà tres activitats alternatives i simultànies, de les quals s’ha d’escollir una (inscripció prèvia):

  1. TALLER 1. Descobrir els budells de la tecnologia: desmuntatge i muntatge de dispositius extraient els seus components. Amb Marta Mójica (Ondula).
  2. TALLER 2. El cicle de vida de la tecnologia: testimonis i dades de cada fase del cicle de vida. Amb Inés Bebea (Ondula).
  3. CINEFÒRUM. Las Damas Azules. La lucha de las mujeres por el acceso al agua. Col·loqui amb Cristina Pina (ESF), participant en la producció del documental.

 

Cicle Els Dilluns dels Drets Humans

Sessió: Els minerals de sang i la indústria de telefonia mòbil

Des de l’any 1998, Justícia i Pau i el Centre d’Estudis Cristianisme i Justícia (Fundació Lluís Espinal), amb el suport de la Regidoria de Drets Civils de l’Ajuntament de Barcelona i el Departament de Governació i Relacions Institucionals de la Generalitat de Catalunya, organitzem un cicle permanent de conferències amb l’objectiu de donar a conèixer, debatre i reflexionar sobre problemàtiques que comporten vulneracions o dificultats per als drets humans arreu del món. A l’any 2015, s’incorpora al grup de treball Mans Unides.

Aquestes conferències es fan un dilluns de cada mes i pretenen escoltar experts i persones o organitzacions que actuen en relació amb la realitat objecte de cada sessió.
Totes les sessions tenen lloc a les 19 h, a la seu de Cristianisme i Justícia (C. Roger de Llúria, 13). L’entrada és lliure i no cal inscripció prèvia. Si no hi podeu assistir, compta amb retransmissió en directe.

CRÒNIQUES